© 2016 - Storytellers

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

Tasting Whisky: Celtic Spirits

Zondag 13 januari 2019 - Stadstheater Zoetermeer
Introductie voor beginners

Nieuw in de wereld van de whisky? Benieuwd naar de verschillen tussen blended whisky en malt whisky? Geen idee wat al die verschillende whiskytermen betekenen en hoe u eigenlijk moet proeven? Voorafgaand aan Tasting Whisky vindt er in de VIP Foyer van het Stadstheater een introductie plaats. Hier leert u meer over whisky, het maakproces, de verschillende smaken en hoe te proeven. Zo bent u perfect voorbereid op de tasting in de zaal.

Celtic Spirits

Tijdens Tasting Whisky: Celtic Spirits reizen we langs de gebieden waar de Kelten vele eeuwen geleden neerstreken. Uit hun erfenis stamt het „uisge baugh“, het levenswater. We reizen naar Ierland, Schotland, Wales, Cornwall en Bretagne en proeven overal van de lokale specialiteiten. Een unieke middag vol bijzondere smaken!

 

U zit ontspannen in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer en proeft zes unieke whiskies. En wellicht ook nog iets anders bijzonders!  Daarna gaat het feest verder tijdens de informele proeverij. Hier zijn meer dan 100 verschillende (internationale) drankente proeven bij de stands van de whiskykenners.

Programma

Introductie (12.30 - 13.00 uur)
Een korte uitleg over de geschiedenis, het maakproces en het proeven van whisky.

Celtic Spirits (13.00 - 14.30 uur)
Met de experts door de Keltische wereld. U proeft zes verschillende spirits met uitleg over de geschiedenis, het maakproces en de smaken.

Informele proeverij (14.30 - 17.00 uur)
Proef nog meer whiskies bij de stands van bekende whiskymerken als The Glenlivet, Glenfiddich, The Glenrothes, Talisker en vele anderen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de stands met Schotse kleding en whiskyshirts, de heerlijke bonbons voor bij de whisky, de uitgebreide collectie whiskyboeken en de speciale hapjes.