top of page
Cliffs of Moher at sunset in Co. Clare,

Tasting Whisky: Ireland

Zondag 22 januari 2023 - Stadstheater Zoetermeer
Introductie voor beginners

Nieuw in de wereld van de whisky? Benieuwd naar de verschillen tussen blended whisky en malt whisky? Geen idee wat al die verschillende whiskytermen betekenen en hoe u eigenlijk moet proeven? Voorafgaand aan Tasting Whisky vindt er in de VIP Foyer van het Stadstheater een introductie plaats. Hier leert u meer over whisky, het maakproces, de verschillende smaken en hoe te proeven. Zo bent u perfect voorbereid op de tasting in de zaal.

Ireland

Tijdens Tasting Whisky: Ierland gaan we op zoek naar het verleden en het heden van Ierse whiskey. Een paar jaar geleden waren er maar een paar bekende merken, maar inmiddels steken de Ieren de Schotten naar de kroon. Een unieke middag vol bijzondere smaken!

Programma
 

Introductie (12.30 - 13.00 uur)
Een korte uitleg over de geschiedenis, het maakproces en het proeven van whisky.

 

Ireland (13.00 - 14.30 uur)
Met de experts op reis door Ierland. U proeft zes verschillende whiskies met uitleg van over de geschiedenis, het maakproces en de smaken.


Informele proeverij (14.30 - 17.00 uur)
Proef nog meer whiskies bij de stands van bekende whiskymerken als Balvenie, Glenfiddich, The Glenrothes, Highland Park en vele anderen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de stands met Schotse kleding en whiskyshirts, de heerlijke bonbons voor bij de whisky, de uitgebreide collectie whiskyboeken en de speciale hapjes.

bottom of page