Cliffs of Moher at sunset in Co. Clare,

Tasting Whisky: The Classics

Zondag 13 januari 2019 - Stadstheater Zoetermeer
Introductie voor beginners

Nieuw in de wereld van de whisky? Benieuwd naar de verschillen tussen blended whisky en malt whisky? Geen idee wat al die verschillende whiskytermen betekenen en hoe u eigenlijk moet proeven? Voorafgaand aan Tasting Whisky vindt er in de VIP Foyer van het Stadstheater een introductie plaats. Hier leert u meer over whisky, het maakproces, de verschillende smaken en hoe te proeven. Zo bent u perfect voorbereid op de tasting in de zaal.

The Classics

Tijdens Tasting Whisky: The Classics laten we mooie, eerlijke whisky’s proeven waarvan mensen al decennia lang genieten. Wellicht zijn ze een beetje naar de achtergrond verdreven door het marketinggeweld van nieuwe, spannende edities maar deze helden zijn geen hype. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en zullen dat nog lang blijven doen.


Als een echt goede vriend, misschien zie je elkaar niet meer zo vaak maar de band blijft altijd bestaan.
Wij brengen jullie graag weer in contact met die vrienden

 

U zit ontspannen in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer en proeft zes geweldige whiskies.Daarna gaat het feest verder tijdens de informele proeverij. Hier zijn meer dan 100 verschillende (internationale) dranken te proeven bij de stands van de whiskykenners.

Programma
 

Introductie (12.30 - 13.00 uur)
Een korte uitleg over de geschiedenis, het maakproces en het proeven van whisky.

 

The Classics (13.00 - 14.30 uur)
Met de experts op reis door Schotland. U proeft zes verschillende whiskies met uitleg van over de geschiedenis, het maakproces en de smaken.


Informele proeverij (14.30 - 17.00 uur)
Proef nog meer whiskies bij de stands van bekende whiskymerken als The Glenlivet, Glenfiddich, The Glenrothes, Talisker en vele anderen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de stands met Schotse kleding en whiskyshirts, de heerlijke bonbons voor bij de whisky, de uitgebreide collectie whiskyboeken en de speciale hapjes.